👮👮 AdmiterePolitie.com

Ce avantaje are un politist/jandarm?

Ce avantaje are un politist/jandarm?

Visezi să ajungi politist sau jandarm și vei candida în viitor la Școala de Poliție sau Academia de Poliție? Hai să descoperim împreună de ce această meserie este o alegere care aduce beneficii nemăsurate!

Vom vorbi în rândurile următoare despre satisfacțiile profesionale ale meseriei de politist sau jandarm, dar și despre salariile polițiștilor debutanți sau despre pensii.

1. Pensionarea în condiții mai avantajoase menite să compenseze restricțiile, obligațiile și constrângerile pe care le are un polițist sau jandarm pe parcursul carierei:

La nivel național, vârsta de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei, în timp ce, pentru polițisti vârstă de pensionare generală este de doar 60 de ani.

De ce circulă zvonul că polițiștii se pensionează mult mai devreme, în jurul vârstei de 40 de ani?

Ei bine, să clarificăm această afirmație, doar pe jumătate adevărată și să dezvăluim adevărul din spatele ei.
În funcție de poziția ocupată, polițiștii beneficiază de grupa de muncă, fie că este vorba de 6 luni pe an sau un an la fiecare an lucrat. Asta înseamnă că pentru fiecare an petrecut în serviciu, se scad 6 luni sau chiar un an din vârsta de pensionare.

Se pensionează polițistii și jandarmii la 40 de ani?

Un exemplu simplu: Un absolvent al Școlii de Poliție cre are vârsta de 22 de ani, lucrează în sistem timp de 25 de ani și acumulează o grupă de muncă de 12 ani și 6 luni. Astfel, se poate pensiona la 47 de ani și 6 luni, în loc de vârsta generală de 60 de ani.

Luptătorii SIAS beneficiază de o grupă de muncă an la an, dar niciun polițist nu poate ieși la pensie mai devreme de 47 de ani, deoarece reducerea vârstei de pensionare nu poate fi mai mare de 13 ani.

Cu toate acestea, în medie, polițiștii se pensionează în jurul vârstei de 54 de ani, datorită satisfacțiilor și frumuseții acestei meserii captivante.

2. Salarii decente și satisfăcătoare pentru polițiști și jandarmi:

În prezent, salariile polițiștilor și jandarmilor sunt destul de atractive, oferindu-le acestora recompense financiare decente. Dacă ne-am raporta la anii 2019-2020, când inflația nu era la niveluri alarmante, cum este acum, salariile ar fi fost cu adevărat impresionante!

Haideți să vedem cât câstigă mai exact un polițist în primii ani de muncă:

Agent de Poliție debutant(1-3 ani)

Salariu: 2.500 lei la birou / 3.200 în stradă
Normă de hrană: 1.050 lei
Normă de echipare: 265 lei
+Extra, dacă nu a prins loc acasă:
Normă de chirie: 500 de lei
Normă vizitare familie: 500-1.500 lei

Agent de Poliție cu 3 ani vechime

Salariu: 2.700 lei la birou / 3.500 în stradă
Normă de hrană: 1.050 lei
Normă de echipare: 265 lei
+Extra, dacă nu a prins loc acasă:
Normă de chirie: 500 de lei
Normă vizitare familie: 500-1.500 lei

Ofițer de Poliție debutant(1-3 ani)
Salariu: 2.900 lei la birou / 3.700 în stradă
Normă de hrană: 1.050 lei
Normă de echipare: 265 lei
+Extra, dacă nu a prins loc acasă:
Normă de chirie: 750 de lei
Normă vizitare familie: 500-1.500 lei

Ofițer de Poliție cu 3 ani vechime
Salariu: 3.200 lei la birou / 4.100 în stradă
Normă de hrană: 1.050 lei
Normă de echipare: 265 lei
+Extra, dacă nu a prins loc acasă:
Normă de chirie: 750 de lei
Normă vizitare familie: 500-1.500 lei

În plus, se acordă și vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei/an și decontarea transportului pentru concediul de odihnă în valoare de 630 lei/an, pentru ofițeri și agenți.

Salariile pot crește semnificativ în funcție de orele suplimentare și sărbătorile legale lucrate. Norma de chirie și cea de hrană se vor actualiza la nivelul anului 2022 și vor ajunge la valorile de: 800 lei (agenți) și 1.200 lei (ofțeri) pentru chirie, 1.400 lei pentru hrană.

3. Satisfacțiile profesionale ale meseriei de polițist sau jandarm:

Meseria de polițist aduce numeroase satisfacții profesionale, în special dacă îți place să ajuți oamenii și să te implici activ în comunitate. Veți experimenta o plăcere deosebită în a fi prezent și de a face o diferență semnificativă în viața celor din jur.

Închide ochii și imaginează-ți câteva momente unice din cariera de polițist/jandarm. O bătrână îți mulțumește cu recunoștință pentru recuperarea banilor furati sau participi la o misiune de mare importanță, capturând un infractor internațional și primind recunoaștere publică pentru curajul și vitejia ta.

Pasiunea, iubirea față de comunitate și implicarea – esența carierei de polițist!

Acestea sunt doar câteva exemple, dar meseria de polițist/jandarm este una extrem de complexă. Poți aduna amintiri într-o carieră de 25-30 de ani, echivalentul a ceea ce alții nu trăiesc în zece vieți.
La pensie, vei avea povești fascinante de împărtășit nepoților tăi, care te vor privi cu admirație și vor spune cu bucurie: „Vreau să fiu ca bunicul!” Ce poate fi mai frumos decât să ai un astfel de impact și să inspiri generațiile viitoare?

Ce mai aștepți? Fii pregătit să depui eforturi susținute pentru admitere, pentru că ceea ce este frumos și valoros nu vine ușor!

Noi îți recomandăm cu încredere platforma AdmiterePolitie.ro, care poate crește șansele tale de reușită cu până la 50%! Alege să investești în resursele potrivite pentru a-ți îndeplini visul de a îmbrăca uniforma de polițist.

Conform PRO TV, în anul 2023 situția la admiterea la poliție a fost una dramatică, numărul de candidați a scăzut drastic. Deși Ministerul Afacerilor Interne a scos la concurs 2.900 de locuri pentru Școlile Postliceale, au fost ocupate doar jumătate din acestea!

În schimb, la Academia de Poliție mediile de intrare și numărul candidaților au fost întodeauna mari! Cu ce medii s-a intrat la Academie în anii precedenți?

Face parte din categoriile:

Trimite mesaj
1
Scan the code
admiterepolitie.com
Bună ziua! 👮‍♀️👮
Cu ce vă putem ajuta?